Mire figyeljünk az elektromos fűtésnél?

Házépítéskor sokat tanakodnak az emberek, hogy melyik volna a legoptimálisabb fűtés az adott otthonba. Hőszivattyús, geotermikus, gázfűtés lenne a legjobb? A padlóba telepített elektromos fűtés is gyakran szóba kerül, csak ennél az opciónál sokak félelme a havi villanyszámla összege.

Azonban egy intelligens vezérlésű rendszer esetében ettől egyáltalán nem kell félni, hiszen ennek alkalmazásával jelentősen csökkenthető a fűtési kiadás. Ha az elektromos fűtés mellett döntünk, akkor nem szükséges hetekre felfordítani a lakást, mint a hagyományos berendezéseknél, hiszen ez rendkívül könnyen és gyorsan telepíthető, pár nap és kész az egész.

Kéményt sem kell építeni az új házba, mert ehhez a struktúrához nincs rá szükség. Nagyon fontos tudni, hogy bővíteni kell az elektromos hálózatot, valamint az aljzat hőszigetelésére is érdemes jobban odafigyelni, hogy a fűtőkábel a legnagyobb hatékonysággal működjön majd. Továbbá, megfelelő burkolatot ajánlott választani, ha elektromos fűtés kerül beszerelésre, mert ezeknek eltérő a hőáteresztő képessége.