Permetező kisebb-nagyobb kivitelben

A hagyományosnak nevezhető gyomirtás manapság már teljesen átalakult. Ennek eredménye, hogy sokan permetező használatával „kapálnak”. Ez azt jelenti, hogy rengeteg vegyszer kiszórása történik meg a környezetbe, ami nem feltétlenül jelent jót a természeti folyamtokra nézve. Bár van, amikor nem mutatkozik gyorsabb megoldás, de megéri inkább visszafogni a felelőtlen vegyszerezést és ahhoz csak a legvégső esetben nyúlni.

Ilyen formában pedig inkább csak lombtrágyák, ásványi anyagok kiszórására legyen bevetve a permetező. Típustól függően, általában 3 kategória áll rendelkezésre. Ilyen a hagyományos kézi, amit egy karral pumpálni kell, de választható akkumulátoros és benzinmotoros egyaránt. A másik meghatározó paraméter a rendelés során a permetező pontos űrtartalma.

A hátra vehető típusok általában maximum néhány 10 literesek, de létezik már 70 literes, talicskás kivitel is, ami kifejezetten előnyös a nagyobb területek kényelmes kiszolgálásra. A parasztplaza.hu oldalon tetszés szerint válogathat az egyedi márkafelhozatalból, amik mind megszolgálják a bizalmát és nem hagyják cserben.