Milyen a megfelelő teniszpálya burkolat?

A tenisz közkedvelt labdajáték a világ számos részén, amit sokan professzionális szinten és versenyszerűen űznek. Szép és egyben kemény, erős fizikumot igénylő sport, ami egy különleges kialakítású terepen játszódik.

A teniszpálya burkolat megfelelő kivitelezése szakértelmet kíván, hiszen a játék során a teniszezők ízületei igencsak próbára vannak téve, a kemény és csúszós talaj pedig rengeteg sérülést okozna a meccsek során.

Napjainkban kiváló minőségű burkolatokat fejlesztettek ki annak érdekében, hogy a tenisz szerelmesei biztonságosan és sérülések nélkül űzhessék a kedvenc sportjukat.

Több típusú teniszpálya burkolat létezik, viszont közös bennük az, hogy mindegyiket betonból készült alapzatra helyezik. Többrétegűek, amelyeknek mindegyike különböző szerepet tölt be: a gumiszőnyeg biztosítja a pálya rugalmasságát, ami kíméli a játékosok ízületeit, a pórustömítő réteg megakadályozza a víz beszivárgását, a teniszpálya burkolat poliuretán fedőrétegei pedig gondoskodnak a padlózat optimális tapadásáról.