A lehető legfontosabb tartozék a kerékpár sisak

Biciklizés közben nagyon fontos a biztonság, hiszen csakis így lehet teljesen kiélvezni a tekerés minden apró élményét. Még akkor is lényeges a megfelelő felszerelés, akárcsak a kerékpár sisak, amikor egy egyszerű bevásárlásra megy az ember a bringával. Soha nem lehet tudni, hogy mikor következik be az, amitől mindenki retteg.
Még alig 5-10 kilométeres sebességgel is elég nagyokat lehet esni, ami sajnos nem csupán zúzódásokkal járhat, hanem ennél sokkal rosszabb végeredménnyel is. A kerékpár sisak az emberi test egyik legfontosabb részét, a fejet védi. Nem csoda, hogy a motorosoknál ez annyira lényeges és ennek a hiánya büntetést is vonhat maga után.

A városban és a városon kívül is veszélyek leselkedhetnek a biciklisekre, ezért fontos a megfelelő kerékpár sisak használata. Nem mindegy azonban, hogy milyen eszközt választ az ember. Első ránézésre nincs különbség egy olcsó és a drága változat között. Talán az egyetlen eltérés az, hogy sokkal menőbbnek tűnik, viszont kerékpár bukósisakot nem ez alapján kell választani. A legfontosabb a kerékpár sisak tartóssága, védelmi szintje, mérete és persze a kiváló illeszkedés.