Értékes hatónyagokat szállítanak a masszázsolajok

A masszázs az emberi testre gyakorolt terápiás, megelőző és esztétikai hatások egyik legősibb és leghatékonyabb módszere. Sok tekintetben a hatékonysága, biztonsága, relaxációs képessége és kellemes érzések nyújtása attól függ, hogy a masszőr kezei mennyire jól vagy rosszul siklanak a testen.

Masszázsolajok nélkül az eljárás elvégzése kellemetlen és traumatizáló lesz a bőrnek. Nem lesz lehetséges a nyirok elvezetése és az izomrostok jó megdolgozása. A masszázs során tápanyagokat és hatóanyagokat is juttatnak a bőrbe.

Ezért magának a masszázsnak a céljai és célkitűzései alapján elmondható, hogy a masszázsolajokat a masszőr kezének megfelelő siklására, a más hordozókban rosszul oldódó különböző hatóanyagok szállítására, illetve a psziché és a test receptorainak ellazítására szánják.

Természetesen, ha a száraz vagy az olajos masszázst hasonlítjuk össze, az utóbbi fajta mindenképpen győzni fog. A masszázsolajok alkalmazása hatékonyabbá teszi ezt az ősi relaxációs módszert és segít jobban ellazulni.