Milyenek voltak a viking medálok?

Elmondhatjuk, hogy a vikingek sohasem adtak a divatra, inkább mindig a praktikusságra törekedtek. Néhány viking medál mellett díszes üveget, brossokat és finom ékszereket viseltek, amelyek közül sokat zsákmányoltak vagy megvették, keveset helyben készítettek.

A nők általában fejpántot és szőtt sapkát viseltek, a férfiak gyapjúból készült sapkát. Télen muszáj volt a prémekre hagyatkozniuk, ezért használták a gyapjút és a lent is. Vastag köpenyeket hordtak és festékekkel tették díszesebbé. Nagyon szerették a rúnákat, mivel elmesélték vele a hősök tetteiket és azt, hogy miként haltak meg. Emlékköveknek is használták és talizmánként.

Persze, a legtöbb ékszer valamilyen kettős jelentéssel bírt. Szerették talizmánként hordani vagy éppen a hősi cselekedeteiket elmesélni. Olyan motívumokat használtak, amelyek a gonosz szellemeket tartották távol. Gyakran fába vésték ezeket a motívumokat, esetleg a házakra, gerendára vagy az ajtókra. Ma már kedvünkre válogathatunk a viking medálok között, akár rúnákat is beszerezhetünk.