Nagyon népszerű a vodka

Melyik alkoholos ital az, amelyiket imádják az oroszok, ukránok, finnek és a balti országok lakói egyaránt? Természetesen a kérdésre a válasz a vodka, amelyik épp úgy ízletes lehet önmagában, mint rengeteg koktél alapanyagaként. Azonban ez nemcsak a fent említett országokban annyira felkapott.

Felmérések szerint, Magyarországon a vodka magasan a legnépszerűbb prémium italok sorában szerepel. Ezt épp úgy fogyasztják a fiatalok és idősek, nők és férfiak. Sok helyen a vodka annyira alap szeszesitalnak bizonyul, hogy e nélkül egyszerűen nem is lehet elképzelni mondjuk a baráti, családi vagy ismerősi összejöveteleket. Senkit sem lep meg, hogy a szláv származású ital az oroszoktól indult világhódító útjára.

Ezért is jelenthető ki bátran, hogy ez az oroszok nemzeti itala. Persze ezt nem csupán magában lehet inni. Mivel ez egy speciális ízzel és szaggal rendelkező, színtelen szeszes ital, ezért tökéletesen alkalmas a legismertebb és legtöbbet fogyasztott koktélkülönlegességek elkészítéséhez. A vodka önmagában sem okoz csalódást, mondjuk egy kis citrommal ízesítve.