Nem semmi mit tud ez a kis fűnyíró traktor

Amikor egy fűnyíró traktor kiválasztására kerül sor, akkor sok mindent figyelembe kell venned annak érdekében, hogy jó döntést hozz meg. Ha megnéznéd, hogy hogyan fest egy Briggs & Stratton 850-es motorral felszerelt ráülős traktor, akkor egyszerűen kattints az emaki.hu linkre.

Ezen az oldalon még több mindent megtudhatsz erről a masináról. Abszolút nem mindegy, hogy milyen modellt szerzel be. Természetesen az fog beválni, amivel kényelmesen, gyorsan és hatékonyan tudsz füvet nyírni, sőt, még élvezni is fogod az egészet.

Az egyik legfontosabb kérdés, amire a választ meg kell add, hogy Neked fűgyűjtős vagy épp gyűjtő nélküli változatra van szükséged. A traktor kiválasztásánál jó, ha az elején eldöntöd, hogy akarod-e a levágott füvet összegyűjteni. Sokan még azzal sincsenek tisztában, hogy igazából fontos az összegyűjtés vagy sem. Ez részben esztétikai, részben gazdasági kérdés.

Egy sportpályán célszerű a levágott füvet összegyűjteni. Miért? Nos, teljesen érthető, hogy az itt maradt fűszálak rátapadhatnak a sportolók cipőire, ruházatára. Ez pedig sok kellemetlenséggel járhat. Focipályákon, rugby és amerikai football pályákon mindig alaposan összegyűjtik a füvet.

Nyilván, ha a traktor egy kertbe, parkba vagy épp gyümölcsösbe kell, akkor ez nem annyira fontos. Ha például a mulcsozó fűnyírási módot választod ki és a megfelelő sűrűséggel nyírod a gyepet, akkor a kések annyira apróra darálják össze a traktor kései által levágott füvet, hogy azok gyorsan le tudnak bomlani, és a gyep természetes tápanyagává vállnak. Háztulajdonosok nagyon szeretik ezt a funkciót.

Ez pedig adott a Briggs & Stratton 850-es modellnél is. Abban az esetben, ha nem gyűjtöd össze a nyesedéket, akkor sem kell annak az elhelyezését vagy szállítását megoldani. Ennek hála pedig nem kell annyit időt tölteni az utómunkával. Azt még fontos kiemelni, hogy ha nem fűgyűjtős traktort választasz, akkor megeshet, hogy ez jelentős problémát okoz majd a későbbiekben. Ezért is kell tudd minden esetben, hogy mit akarsz.