Nem is gondolná, hogy hányféle GPS nyomkövető van már

Ahogy egyre jobban fejlődött a technológia és egyre kisebbek lettek a chip-ek, annál kompaktabb megoldások jöttek létre. A GPS nyomkövetőkből elérhető választék nagyon megnőtt az elmúlt években. Kezdetben ezeknek az eszközöknek a használata még eléggé nehézkes volt, mivel volt egy bizonyos hatótáv.

Amennyiben a jelet küldő fél eltávolodott a vevőtől, máris nyoma veszett az adott tárgynak, amire fel volt szerelve a nyomkövető. Hogyha szerencsével jártunk, akkor sikerült ismét a jeladó hatósugarába kerülni. Szoftveres támogatás hiányában, csak a jelerősségből lehetett következtetni, hogy merre kell venni az irányt, ha szeretnénk megtalálni a követendő célt. Amikor berobbant az internet és a műholdas technológia, már egészen megváltoztak a dolgok. A GPS-t szinte mindenbe be lehet építeni. Ott lapul minden okostelefonban, de már az okosórákban is található helyzet-meghatározó rendszer. Régen a szüleink állandóan azért aggódtak, mert nem tudták, hogy merre járunk.

De a mai szülők már nyomon követhetik, hogy merre jár a csemetéjük. A Flexcom kínálatában megtalálható a nyomkövetővel ellátott karóra, ami az idős személyeknek is a hasznára válhat. Gyakran előfordult már, hogy egy idős személy elvesződött a nyaraláson, mivel elindult például a tengerpartra, viszont már nem talált vissza a szállásra. Egy külföldi nyaralás alkalmával ez rengeteg veszélyt rejt magában. De ez ugyanez előfordulhat egy gyermekkel is.

Akin rajta van a nyomkövető óra, azt gyorsan és egyszerűen meg lehet találni. A kerékpártárolás sokaknak okoz gondot, ezért kénytelenek olyan helyen hagyni az értékes bringát, ahonnan bárki ellophatja azt. A kerékpárlopások mindennaposnak számítanak, azonban egy kisméretű GPS nyomkövetővel a bringánkat is fel lehet szerelni, így az mindvégig biztonságban lesz és ha valaki mégis eltulajdonítaná, nem fogjuk nyomát veszíteni, ameddig le nem merül a beépített akkumulátor. Sok házi kedvenc szokott elveszni a gazdik legnagyobb bánatára, azonban ezt is el lehet kerülni, hogyha beszerezzük a nyomkövetővel ellátott nyakörvet.