Könnyen cserélhető a damilfej

A szegélyvágókkal nagyon szép munkát lehet végezni. Ahová már nem ér el a hagyományos fűnyíró, ott szegélyvágóra lesz szükség. A falak mentén, illetve a fák körül kissé körülményes lenne egy benzinmotoros fűnyíróval próbálkozni.

A damilfej ezzel ellentétben sokkal kisebb. Ezt használja a legtöbb szegélyvágó, ami kézi, automata vagy félautomata adagolással rendelkezhet. Aki gyakran használt már ilyen eszközt, az bizonyára tudja, hogy nem tanácsos a keményebb szárú növények ellen bevetni.

A szegélyvágó nem egyenlő a fűkaszával, ami már nagyobb teljesítménnyel rendelkezik és a damilfej mellett, tárcsával vagy pengékkel is használható, ha a helyzet úgy kívánja.

Persze megtörténhet, hogy a munka során a damilfej váratlanul beleütközik valamilyen tereptárgyba, ami miatt cserére szorul majd. A cvgshop.hu weboldalról többféle szegélyvágóhoz és fűkaszához szerezhetünk be damilfejet, az igényeinknek megfelelően. A könnyű javíthatóság miatt, gazdaságosabb kicserélni egy alkatrészt, mint venni egy teljesen új eszközt.