Ekkor már elengedhetetlen a autó szélvédő javítás

Egy tíz éves szélvédőn látszik az idő nyoma, ami nem is lehet meglepő, hiszen az állandó módon ki van téve a legkülönfélébb külső hatásoknak, akárcsak a por, napfény, mosás, kőfelverődés. Ezek miatt egy idő után esedékessé válik az autó szélvédő javítás.

Legtöbb esetben nyilván akkor fordulnak szakemberhez a tulajdonosok, amikor az üveg megreped, esetleg egy nagyobb karcolás történik. Mit tehet ekkor az ember, mi a dolga még az előtt, hogy kezdetét vehetné az autó szélvédő javítás? Első fontos teendő, hogy az illető személy leragassza a repedést, karcolást.

Ezzel valamilyen módon meg lehet védeni a sérült helyet. Nyilvánvalóan ez nem old meg semmit, és a lehető leghamarabb el kell vinni a járgányt a szerelőhöz. Tény, hogy minél előbb megcsináltatja a tulaj az üveget, annál szebb lesz a végeredmény.

A szakemberek ettől függetlenül mindig elmondják, hogy még egy több éves, relatíve jó állapotban lévő sérülést is lehet kezelni akkor, ha az autó szélvédő javítás egy modern technikával történik. Persze egy friss sérülésnél az eredeti állapothoz képest, akár 95%-os esztétikai javulást el lehet érni. Ezért sem olyan dolog az autó szélvédő javítás, amit halogatni lehetne.

Mielőtt persze valaki elmegy egy szervizbe, jogosan teszi fel a kérdést: milyenek a szélvédő polírozás árak és mitől függ az, hogy mennyit kell fizetni? Minden attól függ, hogy milyen az üveg állapota. A polírozás igazából nem más, mint üvegcsiszolás. Ez azt jelenti, hogy a karcolás mélységével egyenesen arányos a fénytörés, ami a csiszolás után maradhat.

A vákuumos megoldásnak hála, polírozás után minimális fénytörés marad. Ha valaki hamar megy el a szerelőhöz, akkor valószínű, hogy a szélvédő polírozás árak elfogadhatóak lesznek. Ellenkező esetben lehet, hogy sokat kell fizetni. A fenti technológia persze nem garantálja a csodát.

Ez nem azt jelenti, hogy nem lesz fénytörés. Mindez arra utal, hogy eloszlik a nagyobb felületen. Így szinte nem is látható, mégis sokan fénytörés nélküli technológiának nevezik. A szélvédő polírozás árak sok mindentől függnek, és inkább ezt érdemes olyan üvegeknél bevetni, amelyek nem cserélhetőek már, hiszen nem kapható új termék.