Mitől lesz strapabíró egy bicikli gumi?

Minél többet használjuk, annál jobban kopik. A bicikli gumi élettartamát a minősége határozza meg. Olcsó gumitól ne várjunk sokat, viszont arra pont elég, hogy felpattanjunk a bringára és a városban tegyünk egy kört, közben elintézzünk ezt-azt. A gondok akkor kezdődnek, amikor messzebb, nehezebb terepre merészkedünk.

A nagyobb fékezések és a változékony terep már könnyen kifoghat rajtunk, ha egy olcsó gumira voksolunk, aminek vége a legtöbb esetben a defekt.

Egy minőségi bicikli gumi jelentősen növeli a bringázás élményét. Sokkal jobban gördül, remekül tapad és nem kopik el olyan gyorsan, mint a silány változatok. Ezért annak, aki gyakran pattan bringára, megéri beszerezni egy pár kitűnő bicikli gumit. A kevlár erősítéssel ellátott változatok ellenállnak a szakadásnak.

Ez főként a sziklás, erdős terepen válik a kerékpáros előnyére. Ilyen környezetben gyakran előfordul, hogy egy éles szikladarab csúnya kárt okoz. A defektállóságot meg kell fizetni, ha egy ilyen védelemmel ellátott bicikli gumira van szükségünk.