Mi tudja csökkenteni a kötelező autóbiztosítás havi díját?

Nem meglepő tény, hogy minden autótulajdonos vagy üzembentartó igyekszik az anyagilag legkedvezőbb ajánlatot keresni a kötelező gépjárműfelelősség biztosítás megkötése előtt. Nos, a díj csökkentését néhány fontos dologgal sikeresen megvalósíthatod, amelyek közül az első egy kötelező biztosítás kalkulátor használata.

Megpróbálhatsz szétnézni a kötelező biztosítás árak között. A Biztoshely biztosítási portálon lévő díjszámító rendszer segítségével tíznél több biztosítói ajánlatot tekinthetsz meg egyszerre, és válogathatsz ezek közül. A kötelező biztosítást fizetheted havonta, negyedévente vagy évente. Minél hosszabb az általad választott időtartam, annál alacsonyabb lesz a havi díj.

Bár, ha az éves fizetési gyakoriság mellett döntesz, akkor éves szinten kisebb összegből egyenlítheted ki a biztosítás árát, viszont ez megterhelheti a családi kasszát. A másik lényeges tényező, hogy maradj a bonus fokozatban, tehát vezess mindig óvatosan, hogy ne okozz semmiféle balesetet, mert akkor átkerülhetsz a malus osztályba, ami többletdíjjal jár.

Hol találok díjkalkulátort?

Néhány biztosító igyekszik különböző kedvezményekkel is mérsékelni a kgfb díját. Például, ha nyilatkozatot adsz arról, hogy 2-4-nél több vagy bizonyos életkor alatti személy nem vezeti az adott gépjárművet. Az említett biztosítási portálon igazán könnyen használható díjszámító rendszert találsz, aminek a segítségével 11 biztosítótársaság ajánlatait veheted górcső alá.

Nagyon fontos ez az összehasonlítás, mert a kötelező biztosítási tarifák rendkívül eltérőek lehetnek a biztosítók esetében. Olyan is előfordulhat, hogy a legalacsonyabb és a legmagasabb díj között akár 100%-os különbség is lehet. A Biztoshely biztosítási portálnak az ügyfelek érdekei az elsők, éppen ezért működtetik az oldalukon a kötelező biztosítás kalkulátort.

Ennek használatával teljesen átlátható a kötelező biztosítás árlista, aminek köszönhetően az ügyfelek percek alatt megtalálhatják a számukra legjobb ajánlatot, és helyben meg is köthetik a szerződést. Érdemes kihasználni ezt a nagyszerű, kényelmes lehetőséget.

Szerződéskötés sok előnnyel

A kötelező biztosítás szerződésének megkötésére napjainkban talán az internet adta lehetőség a leginkább megfelelő. Először is azért, mert nagyon egyszerű és az ország bármelyik csücskéből megoldható. Az online kötés már önmagában is jókora kedvezményt eredményez. Azt azonban tudni kell, hogy sok tényezőtől függ a végösszeg alakulása, elsősorban a gépjármű teljesítményétől, de értesülhetsz ezekről a zsebre menő lehetőségekről a biztoshely.hu honlapon.

Gondolj bele, hogy nem kell felkeresned a kiválasztott biztosítótársaságot személyesen, ezzel elkerülheted az utazást, az időveszteséget. Nem beszélve arról, hogy maga az utazás is pénzbe kerül.

Rugalmas, gyors szolgáltatásban lesz részed, ha a Biztoshely portálon kötöd meg a kötelező gépjárműfelelősség biztosítást, illetve több kedvezményben is részesülhetsz. A biztosítási szakértők mindenben segítenek neked. A kiválasztott díjakra árgaranciát vállalnak. Akár több 10 000 Ft-ot is megtakaríthatsz alig néhány perc alatt, amennyiben ezt a lehetőséget választod.