Fafesték: védőszer, lakk, lazúr

A fa felületeken bizonyos festékekkel ellenálló réteget lehet létrehozni, aminek köszönhetően azok tartósabbak lesznek. A fafesték hozzájárul az időtálló jelleg megteremtéséhez, aminek köszönhetően megnövelhető egy kerítést vagy bármilyen fa szerkezet élettartama. A fafesték megvétele előtt a vevőnek tudnia kell, hogy pontosan milyen tulajdonságokkal bíró variációt keres?

Sokan olyan fajtát vennének, amelyikkel a lekezelt felület sokáig meg tudja őrizni az eredeti szépségét. Ekkor jó választás lehet egy speciális védőszer, egy lakk vagy épp egy lazúr. Előbbi kettő variáns áttetsző bevonatot alkot, ezáltal hagyja érvényre jutni a fa eredeti és utánozhatatlan szépségét.

Az utóbb fafesték kapcsán annyit kell tudni, hogy az szintén átlátható réteget alkot, de színt is kölcsönöz a kezelt felületnek mindamellett, hogy nem változtatja meg természetes megjelenését. Említést érdemel még a fedő fafesték, amelyik már egy egészen másik kategóriát képvisel. Ez képes teljesen lefedni a felületet,eltakarva az fa mintáját, erezetét.