Valóban veszélytelen az infraszauna

Egyszerűen nem lehet megunni, főleg akkor, ha van egy otthon. Ki ne szeretne néhány percet eltölteni az infraszauna kabin belsejében egy kimerítő nap után? Akár aromaterápiát is alkalmazhatunk a használata közben.

A lehetőség adott, csupán élni kell vele, hiszen manapság már bárki rendelhet egy infraszaunát otthonra. Sajnos még mindig sokan gondolják úgy, hogy a kabinban található panelek káros sugarakkal bombázzák a testet.

Manapság egyébként is szereti ijesztgetni a média az embereket a sugárzás szóval, elég csak az 5G átjátszó tornyok kapcsán felreppent pletykákra és feltevésekre gondolni. Viszont ezek teljesen más típusok, hiszen az infraszauna értelemszerűen infravörös sugarakat bocsát ki.

A full spektrum változat számít a leghatékonyabbnak, mivel ez képes mindhárom tartományban sugározni. Ez idő alatt IR-A, IR-B és IR-C sugarak hatolnak át a bőrrétegen, amelyek felmelegítik azt, ezért nő a hőérzet infraszaunázás közben. Tehát, ebből levonható a következtetés, hogy egy, az előírtaknak megfelelően telepített és használt modell nem veszélyes.