Miért éri meg online pénztárgépet bérelni?

Az online pénztárgép jelenléte manapság már szinte minden vállalkozásban kötelező. Ezt törvény írja elő, mivel csak ilyen készülékeken szabad nyugtát kibocsájtani 2017-től. Akkoriban komoly felháborodás volt az átállás területén, mivel elég drága eszközökről volt szó, amiket mindenkinek saját költségen kellett beszereznie, ha azt szerette volna, hogy cége tovább működjön.

Ennek a berendezésnek a lényege, hogy az adatokat nem egy fekete dobozba gyűjti össze, amiket onnan kinyerve lemezen kell beszolgáltatni a hatóságok felé, hanem direkt kapcsolatban áll a NAV szerverekkel és rendszeres időközönként küldi a frissített információkat. Egy komplexebb eszközről van szó, ami nagyobb befektetés minden tekintetben. Ha boltot nyit bárki, akkor erre mindenképpen szüksége lesz. Modelltől függően, a költségek elérik a 6 számjegyet, de ezt jelentős mértékben lehet csökkenteni. A bérlés konstrukció remek lehetőséget kínál, amit fontos előtérbe helyezni. Bár ilyenkor nem kerül saját tulajdonba az eszköz, de ez jár némi plusz előnnyel.

A folyamatos garancia révén, bármikor probléma merülne fel, akkor azt azonnal javítják a szakemberek. Ha pedig az üzlet valamilyen oknál fogva csődbe menne, akkor nem marad ott egy drága berendezés, amivel nem lehet mit kezdeni. Ami leginkább mellette szól, az a költséghatékonyság. Ebből a szempontból is előnyös az online pénztárgép bérlés. Az, ami nem termel egy vállalkozáson belül csak viszi a pénzt. A bérléssel azonban kihozható akár nullára a pénztárgép valódi használatának összege.

Ez úgy érhető el, hogy a teljes ár töredéke, ami alapbefektetés a beszerzésbe. A többi része pedig forgótőkeként használható. Ez a tőke képes arra, hogy havi konstrukcióban kitermelje a bérleti díjat. Ilyen formában, ahelyett, hogy vásárolnál egy drága készüléket, azt jóval jutányosabban megkapod, csak jól kell felhasználni a különbözetet. A kompakt készülékek nagy tudással, megvilágított kijelzővel, könnyű papírcserével és minden hatósági követelményeknek megfelelő képességgel állnak rendelkezésedre.