Bírja a terhelést az axiális csapágy

Ezek a speciális kialakítású csapágyak, elsősorban a tengelyirányú erőket képesek felvenni. Ezért kapták az axiális csapágy elnevezést. Rendelés esetén meg kell adni a furat átmérőt, a külső átmérőt és a magasságot.

Amennyiben ezekkel tisztában vagyunk, könnyedén megoldható az axiális csapágy beszerzése. Viszont a kiszerelés és a beillesztés már másik feladat, ami szintén igényel némi szakértelmet, ezért csak olyan fogjon hozzá, aki biztos a dolgában!

Az ütögetés és a feszegetés sohasem jó megoldás az axiális csapágyak esetében, mert könnyen megsérülhetnek a görgők, amitől romlani fog a gépelem élettartama. Elég, ha egy görgő kimozdul a helyéről és máris elromlik az egész szerkezet, hiszen ebben az esetben a tengelyre ható erőt az axiális csapágy nem képes egyenletesen felvenni.

A tökéletes állapotban lévő változatok lehetővé teszik, hogy bizonyos egységek a kellő gyorsasággal tudjanak elmozdulni. Az ipari és üzemi területen alkalmazott készülékek nem fognak idő előtt működésképtelenné válni.