A mosható betegalátét bírja a gyűrődést

Egy olyan újrahasznosítható és környezetbarát megoldás, ami elsősorban az egészségügyi intézményekben és az otthoni ápolás során kerül alkalmazásra. A mosható betegalátét hatalmas szerepet tölt be a higiénia fenntartásában, különösen az olyan betegek esetében, akik inkontinencia vagy más mozgáskorlátozott állapotok miatt, hosszú ideig ágyhoz kötöttek.

Ami az anyagát és a méretét illeti, sokféle lehet, így mindenki a szükséges változat mellett voksolhat. Leggyakrabban puha, bőrbarát felső réteggel rendelkezik, sőt, nedvességálló bevonatot is tartalmaz.

A legtöbb mosható betegalátét abszorpciós rétegekkel van ellátva, amelyeknek köszönhetően egyenletesen oszlik el a nedvesség, ezzel pedig csökken az irritáció vagy az ágyfekély kialakulásának a kockázata.

A tisztítása egyszerű, mégis fontos eljárás, ami biztosítja a hosszú távú használhatóságot és a higiénikus állapotot. A folyamat a hideg vizes öblítéssel kezdődik, ugyanis el kell távolítani a felületi szennyeződéseket. A mosható betegalátét ezt követően már mosógépben is mosható, persze kímélő programon.